Prof Ronde van Noord-Holland
project name

Prof Ronde van Noord-Holland

Na 70 jaar vanuit de Zaanstreek, start en

description
  • Client:

    Prof Ronde van Noord-Holland

  • Our Role:

    Event Management

view online

Na 70 jaar vanuit de Zaanstreek, start en finisht de 71ste Internationale Profronde van Noord-Holland dit jaar in het centrum van Alkmaar. Op zondag 14 mei a.s. gaan 200 prof- en elitecoureurs hier om 11.00 uur van start in de Profronde van Noord-Holland.

Na spannende passages in de doorkomstplaatsen en 170 km door onze provincie, komt de kleurrijke wielerkaravaan via de kop van Noord-Holland terug naar Alkmaar. Voordat de renners aankomen op de Kanaalkade, rijden zij nog 2 omlopen van 9.5 km in en om Alkmaar. De finish vindt tussen 15.30 en 16.15 uur plaats op deze prachtige promenade van Alkmaar. Tijdens deze lokale omlopen in de finale, passeren de renners maar liefst 3 keer de kasseienstrook “Munnikenweg”.

De Munnikenweg bij Alkmaar is één van de oudste wegen in West-Friesland. Vanaf de Frieseweg – een stukje van de Omringdijk – loopt de weg naar Oudorp, langs nieuwbouw van de stad Alkmaar, die het oude plaatsje Oudorp heeft overvleugeld, en het natuurgebied de Oudorperpolder. De oude weg met klinkers (kinderkopjes) is in zijn geheel tot monument verklaard. Weinig wijst er nu op dat de Munnikenweg in de Middeleeuwen van groot strategisch belang en meermalen het toneel van grote vechtpartijen is geweest.
Bron: Westfries Genootschap

Afwachting- en Finish programma in Alkmaar

In Alkmaar op de Kanaalkade presenteren wij in samenwerking met Artist- & Event Management buro Brown & Blue vanaf 11.30 uur een GRATIS TOEGANKELIJK afwachtings- en finishprogramma voor jong en oud.

 11.30 uur: Start activiteiten

* Moederdag spel *  Kleine markt Spel- en Sportactiviteiten *  Mini-Ronde van Noord-Holland

*  Gezellige muziek

 Vanaf 15.00 uur: 2 doorkomsten en finish van de  71ste internationale Profronde van Noord Holland

Foto: Ina Wijnhoud